מה משפיע על צבע השיניים שלנו?
כל מה שצריך לדעת לפני שמחליטים איזו שיטה להלבנת שיניים לבחור
לפני שהולכים לבצע הלבנת שיניים… בואו נבין מהם הגורמים המשפיעים על צבע השיניים.
מה משפיע על צבע / גוון השיניים שלנו?
חשבתם לעשות טיפול להלבנת שיניים? חשוב לדעת שצבע השיניים שלנו אינו קבוע והוא מושפע משני אלמנטים המרכיבים את הזן עצמה:
- זגוגית השן (או אמייל השן)
- דנטין
זגוגית השן:
זגוגית השן (dental enamel) היא שכבת ציפוי חלקה וחזקה שמצפה את כותרת השן זגוגית השן בנויה בחומר הנקרא: הידרוקסילאפטיט. הזגוגית מגנה על שכבת חומר השן (שינן, Dentin), מפני פגיעות ובלאי והיא מעניקה לנו את הצבע הלבן של השיניים.
זגוגית הזן הינה הרקמה הדחוסה ביותר בגוף ואחת מהקשיחות שקיימות, אך יכול גם קרמה קשיחה זו של זגוגית הזן עלולה להיפגע עקב חשיפה ממושכת לחומצות המיוצרות בפה בעת האכילה.
דנטין:
הדנטין הוא השכבה הפנימית של השן אשר עטוף בזגוגית השן וצבעו צהוב כהה… זגוגית השן מצפה את הדנטין וצבעה לבן, המאפשר העברת אור אך אינו שקוף לגמרי.
כאשר שכבת הזגוגית עבה, פחות צבע צהוב משכבת הדנטין חודר דרכה, והשן נראית לבנה ומבריקה יותר.
לאחר בקיעת השיניים והתחלפותן וכמובן עם השנים, השיניים משנות את צבעם והופכות כהות יותר. שינוי הצבע יכול להיות פנימי או חיצוני לשן.
ייתכנו מספר גורמים לתופעה זו של שינוי צבע השיניים:
- לכלוך חיצוני שנדבק אל זגוגית השן. לכלוך זה כולל סוגים שונים כגון: אבן שן, כתמים מזון ושתיה שונים הנובעים מעישון (כתמי ניקוטין) וממשקאות שונים כגון קפה, קולה וכיו"צ. לעיתים גם שימוש ממושך שמשחות שיניים המכילות חומרים פעילים שונים עלולים לגרום לשינוי בגוון זגוגית השן.
לכלוך מסוג זה ניתן להסרה ברובו בעת ביקור תקופתי אצל שיננית במגוון כלים העומדים לרשותה. - שחיקה של זגוגית השן. שחיקת זגוגית השן הינה תהליך טבעי שקורה עם השנים אך לעיתים גם מזונות שוחקים, חשיפה מרובה לאקלים חולי (מדבריות) עלול לגרום לשחיקה מואצת של זגוגית השן.
- פגיעה או חבלה בשן. בעת חבלה בשן/ שבירת חלק מהשן עלול להגרם נזק גדול לזגוגית השן ולעיתים גם פגיעה של כלי דם פנימיים והקשרות הדם בחלק הפנימי של השיניים עלול לגרום ל"השחרת השיניים" עקב התקרשות הדם בחלק הפנימי של השן.
המלצות לטיפול
המלצות לטיפול:
יש לבקר אצל שיננית אחת לשישה חודשים ולקבל אבחון מקדים לקביעת הסיבות לשינוי הצבע בשיניים. לאחר האבחון וטיפול אצל השיננית מומלץ להיוועץ עם רופא שיניים ולבחון את האפשרויות העומדות בפניכם להלבנת שיניים.
כמה עולה הלבנת שיניים?
אם בכל זאת החלטתם לבצע טיפול להלבנת שיניים ואתם מעוניינים לדעת כמה עולה הלבנת שיניים צריך לבחור את סוג הטיפול שנבחר.
הלבנת שיניים בייתית תעלה בין 100-400 ש"ח ואילו הלבנת שיניים במרפאת שיניים תעלה מעט יותר. לדעתינו טיפול הלבנת שיניים במרפאת שיניים עדיפה משום שרופא שיניים / שיננית מוסמכים יבדקו את מצב השיניים לפני תחילת הטיפול ויתאימו את הטיפול הנכון והמתאים ביותר לכם.
בכל כמה זמן יש לחזור על פעולת הלבנת השיניים?
משך הזמן שבו נותרת השפעת ההלבנה תלוי במבנה האנטומי של כל אחד ואחת מאיתנו וכמובן יש תלות ישירה באורח החיים של האדם.
כפי שכתבנו בתחילת הכתבה – הרגלי חיים עלולים לגרום להכתמה חיצונית, עישון או שתייה תכופה של קפה ותה יכולים לפגום בהלבנה לאורך זמן אך באופן כללי ניתן לומר שהשפעות הלבנת השיניים נותרות במשך כשנה עד שנתיים.
לסיכום – איזו שיטה לבחור?
לא משנה באיזה שיטה תבחרו, חובה להיוועץ עם רופא שיניים לפני תחילת התהליך על מנת למנוע נזקים שעלולים להגרם לרקמה האורגנית של השן. לא משנה באיזו שיטה תבחרו, העיקר שהיא תתאים לאופייכם, לאורך החיים ולמחויבות שלכם לתהליך.
אוקיי… אחרי שהבנו מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה, מה עכשיו?
רשימת שינניות באזור מגוריך
בחירת מרפאת שיניים לביצוע הלבנת שיניים
רכישת משחות שיניים ומוצרים להלבנת שיניים בייתית